onsdag den 18. august 2010

LONDON, baby...

London Underground Tube Map


...I weekenden var jeg tilbage i London. Besøgte gik primært ud på at besøge familien Breitenstein og gense nogle af de lækre, hyggelige og velkendte steder. 

Det var en skønt og dejlig gensyn med familien. Michael var desværre ikke hjemme, men befandt sig i Danmark til hans tantes 80 årige fødselsdag, hvor emnerne omkring bordet engang imellem blev de samme. Hukommelsen for tanten var ikke den bedste, men de havde vist en smadder hyggelig dag! 

Det samme havde vi netop i London. Jeg ankom torsdag aften, hvor Inger hentede mig ved Victoria St. Vi kørte hjem, hvor Astrid på nu 11 år, havde forberedt en tapas tallerken og et glas hvidvin til Inger og jeg. Den aften fik vi lige vendt verdens historien og min fremtid med jobbet, kærligheden og livet. 

Ungerne var blevet rigtig store, selvom det kun var få måneder siden, at jeg havde været sammen med dem. I foråret holdte Julius en dansk konfimation, eller 'konfirmerning', som Astrid kaldte det. :-) Og det var vores sidste gensyn.

Fredag sov vi længe, spiste en god morkost. Pga. vejret tog vi til Westfield - Vest Europas største shopping center. Det var kæmpe koloenormt stort og jeg siger bare - Friis Shopping go home! ;-) Vi var der hele dagen og fik shoppet og spiste aftensmad på en af mine yndlingsrestauranter i London - Wagamama. Jeg fik min farvorit dish, som hedder Yaki Soba. Derinde spottede Astrid en kendis - en børnetv vært. Det var kun Astrid, som kunne genkende ham, da det var hende, som kun havde set programmerne med ham. Vi afsluttede dagen med at handle lidt i Waitrose - ligesom Sallings mad og vin afdeling - bare bedre. Vi lejede en film over tv'et: Valentins Day. En ret romantisk film, men var glad for, at vi kun havde lejet den og ikke set og spildt mine penge på den i biografen.

Lørdag tog vi endnu en lang sove dag og drog sammen til Portobello Marked i Notting Hill. Det var så dejligt, at være retur til det område. Det er fuld af liv, de lokale, turisterne, boder, eksklusive butikker, vintage og andet genbrug. Vi hyggede os og fik også pruttet om priserne og købte urer og andet godt :-)
Inger og ungerne droppede mig af i Hammersmith, da jeg ville lurer TKMaxx og Primark. Tog den sædvanlige busrute hjem med 27'eren - To Acton Green
Aftensmaden havde Inger og ungerne stået for og det smagte godt. Det var dejligt at have en tidlig aften derhjemme, hvor vi kunne slappa af, nyde hinandens selskab. Aftenen blev i afslapningenstegn og tv-kiggeri. Astrid viste mig også hendes mesterværk en: Sences Book. En ting, som jeg gerne ville lave med mine elever i den kommende 2. klasse. 

Søndag var min sidste dag i London. Jeg havde fortrudt, at jeg ikke havde købt en cardigan i All Saints  i Westfield, så jeg tog bus 94 - to Piccadilly Circus. Men stod af i Shephards Bush. Resten af dagen blev tilbragt i Chiswick. Cykling, gik på den lokale italienske isbar, slentre tur ned af Deven. Rd. og sidst, men ikke mindst være i hinandens nærvær. Astrid havde i øvrigt hendes veninde på besøg og vi tre talte lidt om det danske skolesystem sammenlignet med det engelske i forholdt til forventningerne på div. klassetrin. Det var en interessant samtale. 

Alt i alt en fantastisk oplevelse at komme til min højt elskede storby, London! Noget andet at komme hjem - og få en ambivalent velkomst...

Billedet er af nogle ballerinaer, som gerne må være på mine fødder engang...

2 kommentarer:

  1. Synes at Valentines Day, var ok. Sjovt med alle de kendte som er med deri, + den overraskelse man får til sidst ;-)

    SvarSlet
  2. more pics from london pls!:)

    SvarSlet